-
کیوی و نگهداری آن بخش اول
شنبه 2 شهریور 1398 12:07
منبع : استاندارد ملی ایران در ایران اولین بار در سال1347 دو اصله نهال کیوی در رامسر کاشته شد که به منظور بررسی های مقدماتی و اقلیم پذیری تحت نظر ایستگاه تحقیقات کشاورزی قرار داشت. در سال 1350 در حالی که سرمای شدید زیر صفر به درختان مرکبات صدمات زیادی وارد کرد هیچ گونه آثار سرمازدگی بر روی این نهال ها مشاهده نگردید. در...
-
[ بدون عنوان ]
سهشنبه 22 مرداد 1398 15:17
-
[ بدون عنوان ]
سهشنبه 22 مرداد 1398 15:01
با نزدیک شدن به شهریور ماه و آغاز فصل برداشت انار گلابی سیب کیوی و نهایتاً مرکبات سعی می کنم برای هر یک از این نعمت های الهی چند خط مطلب بنویسم
-
مگس مدیترانه
چهارشنبه 16 مرداد 1398 12:19
مگس مدیترانه ای این مگسها در باغهای شهرستان ساری نیز جا خوش کردهاند. به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران این شهرستان دستکم در حدود 1200هکتار از باغهای ساری به این آفت ردیابی و شناسایی شد. «عبدالرحمن زاغی» با تاکید بر اینکه مگس مدیترانهای یکی از آفتهای خطرناک میوه در دنیا به شمار میآید، چندنسلی بودن...
-
جدول دما و شرایط نگهداری مواد غذایی در سردخانه
سهشنبه 8 مرداد 1398 08:00
-
1-12 - مواد سرمازا - REFRIGERANTS
یکشنبه 6 مرداد 1398 09:17
مواد سرمازا به موادی گفته میشود که در اثر تبخیر حرارت محیط را گرفته و آنرا بهمراه عمل تقطیر پس می دهد یعنی مایعاتی که بتوانند به سهولت از مایع به بخار و یا بالعکس تبدیل شوند بعنوان رابطه ای برای انتقال حرارت بکار برده می شوند زیرا این تغییر باعث تغییر حرارت نیز میگردد. 1 – 13 – 1 – ویژگی های مواد سرمازا 1 - سمی نباشد...
-
[ بدون عنوان ]
سهشنبه 25 تیر 1398 12:03
-
جدول شرایط نگهداری محصولات در سردخانه
دوشنبه 9 اردیبهشت 1398 12:00
شرایط نگهداری محصولات در سردخانه نکته : معمولا انتقال حرارت مساله اصلی است ، بطوریکه گرما باید از محصول، درحین سردکردن یا انجماد جداشده وسپس محصول در دمای ثابتی در سردخانه نگهداری گردد. انتقال رطوبت نیز (خصوصا تبخیر از سطح محصول) تاثیر مهمی درکیفیت محصول دارد. سرد کردن مانع رشد میکروارگانیسم های فاسدکننده شده، فعالیت...
-
1 – 12 – پیش سرد کن – آمادگاه :
چهارشنبه 4 اردیبهشت 1398 09:18
آمادگاه محلی است در نزدیکی سکوی تخلیه کالا که اندازه و ظرفیت آن بستگی به ظرفیت سردخانه و سایر احتیاجات دارد . از آمادگاه جهت بسته بندی ، آماده سازی و درجه بندی محصول قبل از ورود به سردخانه و کاهاً پس از نگهداری و قبل از ورود به بازار از آن استتفاده می شود . پیش سردکن محلی است که معمولاً کالاهای با دمای تولید یا دمای...
-
1 – 11 – سکو های تخلیه و بارگیری :
سهشنبه 3 اردیبهشت 1398 15:11
ابعاد و تعداد سکوی تخلیه و بارگیری با توجه به ظرفیت سردخانه و همچنین نوع و میزان تخلیه و بارگیری آن سردخانه بستگی دارد . ارتفاع سکوی تخلیه و بارگیری را معمولاً بین 1/2 – 1 متر طراحی و اجراء می کنند . لبه سکو باید مجهز به ضربه گیر باشد . بهتر است سکو ها مجهز به سیستم تنظیم ارتفاع بوده و با تنظیم ارتفاع لیفتراک به داخل...
-
1 -10 – پرده هوا
دوشنبه 2 اردیبهشت 1398 10:38
1 -10 – پرده هوا در سالن هایی که ورود و خروج کالا زیاد بوده و درب ها به مدت طولانی باز می مانند باید پرده نصب گردد معمولاً پرده هوا در قسمت گرم نصب می گردد . در صورتیکه نتوان پرده هوا با وزش باد نصب کرد حدالامکان می توان از نوارهای پلاستیکی مانند پرده های عمودی منازل نصب نمود که کاربردی و مفید می باشد. نصب پرده هوا تا...
-
سقف سردخانه - راهرو های سردخانه- درب های سردخانه
شنبه 31 فروردین 1398 13:47
1 – 7-سقف سردخانه معمولاً سقف سردخانه ها به دو شکل شیب دار و تخت طراحی و اجراء می گردد . در سقف های تخت پس از عملیات بنایی عایق های رطوبتی و حرارتی طبق دستورالعمل کف و دیوارها نصب می گردد ، در مورد سقف های شیب دار سقف اصلی برابر روش های معمول مطابق آیین کار سازه های ساختمان های معمولی ساخته می شود سقف دوم یا سقف کاذب...
-
1-4 اسکلت -1-5- دیوارسردخانه -1-6- کف سردخانه
شنبه 31 فروردین 1398 13:44
1 – 4 – اسکلت سردخانه ساختمان سردخانه را می توان بصورت کلت آهنی یا مصالح بنایی ( آجر سیمان کچ و ....) و بتن آرمه یا اسکلت فلزی با دیوارهای فوم و یا مختلط فلزی و بتنی بنا تمود 1 – 5 – دیوارها دیوار های سردخانه بستگی به نوع سازه ( اسکلت بنایی ، فلزی ، بتنی فلزی و یا ساندویچ پانل پیش ساخته ) و همچنین نوع زیر صفر و بالای...
-
قرارداد حق الحفاظ سردخانه
یکشنبه 25 فروردین 1398 12:03
بسمه تعالی سردخانه حاج فرامرز قـرارداد حق الحفاظ تاریخ / / 13 این قرارداد فی ما بین سردخانه حاج فرامرز به نمایندگی آقای . .. .. که از این پس اختصاراً سردخانه نامیده می شود از یک طرف و شرکت .................................... به شماره ثبت ................ شهرستان ................. دارای شماره شناسه . به نمایندگی آقای...
-
یک) ساختمان سردخانه
چهارشنبه 21 فروردین 1398 12:35
مقدمه کشور عزیز ما ایران از جمله کشور های پیشرو در ساخت سردخانه های صنعتی می باشد نگهداری مواد غذایی با توجه به مدارک موجود از زمان های قدیم به روش دفن کردن در خاک های سرد و مرطوب سپس در زاغه های نگهداری سرداب ها و مناطق شمالی و استفاده از سرما تولید شده توسط بادگیرها در مناطق کویری ادامه پیدا کرد تا سال 1290 اولین...
-
11- خصوصیات ظروف بسته بندی مواد غذایی در سردخانه
چهارشنبه 21 فروردین 1398 11:39
کارتن و جعبه باید به شکل مکعب با سطح مربع یا مستعطیل و اندازه های استاندارد و مضربی از اندازه باکس پالت (سطح 80*120 سانتیمتر ) باشد تا بتوان بیشترین یهره وری از فضای سردخانه را نمود در بعضی از موارد اندازه کارتنها و جعبه ها را باید با در نظر گرفتن اندازه وتعداد بسته های کوچک تر که در آن قرار میگیرد انتخاب نمود ظروف...
-
آئین کاراستاندارد محاسبه بار برودتی سردخانه مواد غذائی _ قسمت دوم
سهشنبه 20 فروردین 1398 09:11
یادآوری منظور از جریان مصنوعی جابجایی هوا با وسایل مکانیکی است که جریان اجباری یا وزشی نیز نامیده میشود
-
آئین کاراستاندارد محاسبه بار برودتی سردخانه مواد غذائی _ قسمت اول
جمعه 16 فروردین 1398 12:34
بسمه تعالی پیشگفتار استاندارد آئین کار محاسبه بار برودتی سردخانه مواد غذائی که بوسیله کمیسیون فنی مکانیک و فلزشناسی تهیه و تدوین شده در بیست و ششمین کمیته ملی استاندارد مکانیک و فلزشناسی مورخ 65/12/19 مورد تائید قرار گرفته , اینک باستناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران...
-
دل نوشته فروردین 1398
جمعه 16 فروردین 1398 10:32
ضمن آرزوی سالی خوب(1398) می خوام بگم که امسال ما 8 سین داشتیم سیل ویرانگر اومد از تو خونه گذشت پدر پیرمو کشت مادرو دیونه کرد با توجه به شروع بهار و نزدیک شدن به فصل برداشت میوه ها ( معروف به میوه های تابستانه ) میخوام شرایط نگهداری این میوه ها رو به ترتیب براتون بزارم شاید مورد قبولتون واقع بشه انشاءالله قبل اون...
-
10 - انتخاب وآماده سازی مواد غذائی برای انجماد///ادامه
جمعه 16 فروردین 1398 09:51
ب) میوه ها میوه ها را بصورت میوه کامل یا قطعه شده و با مواد افزودنی مانند شکر یا شربت و یا بدون افزودنی منجمد می کنند جدیداً هم بصورت خمیر میوه ( پوره ) منجمد می کنند . بعضی از میوه ها را میتوان هم بصورت خشک و هم بصورت محلول بدون شکر منجمد کرد البته مدت نگهداری آن مقداری کوتاه تر می شود. یک محموله میوه پس از بازرسی...
-
10 - انتخاب وآماده سازی مواد غذائی برای انجماد
یکشنبه 11 فروردین 1398 11:44
الف ) سبزی ها ظاهر و کیفیت اولیه موادی که قرار است منجمد گردند از اهمیت وسژه ای برخوردار است میوه و سبزیجات بر اساس کیفیت و مقدار رسیدگی برای انجماد انتخاب می گردند و حذف قسمت های معیوب و پوسیده و لک دار و دارای الودگی ابتدا و قبل از انجماد صورت می پذیرد اکثر میوه ها و سبزیجات قبل از انجماد می بایستی تمیز شستشو و عاری...
-
اندازه گیری دمای غلات و حبوبات در انبار 2681
سهشنبه 23 بهمن 1397 11:16
2681 اندازه گیری دمای غلات و حبوبات در انبار تجدید نظر اول چاپ دوم موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تنها سازمانی است در ایران که بر طبق قانون میتواند استاندارد رسمی فرآوردهها را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با کسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید. وظایف و...
-
نگهداری پرتقال در سردخانه بعد از 3ماه
یکشنبه 14 بهمن 1397 12:09
سلام امروز که 14 بهمن هست حدود 92 روز یعنی سه ماه از اولین ورودی پرتقال به سردخانه گذشته و شکر خدا کیفیت اون خیلی خوبه و پرتقال سفت وبدون پوسیدگی هست امیدوارم بتونم تا اردیبهشت ماه کیفیت میوه و سفتی اونو با اتکال به الطاف الهی حفظش کنم به امید خدا
-
روش ها و مراحل انجماد
سهشنبه 18 دی 1397 14:56
روش های انجماد : در تجارت سه روش اساسی برای انجماد مواد غذائی مورد استفاده قرار میگیرد 1- انجماد بوسیله هوای سرد شامل انجماد با هوای ساکن ، انجماد با وزش سریع باد ، انجماد با بسته مایع 2-انجمـاد غیر مستقیم با مبرد یا شـارره سرمازا شامل صفحه های ساده ، مضاعف و فشرده در این روش مواد غذائی بعد از بسته بندی شدن با صفحه...
-
یادداشت های روزانه نگهداری پرتقال
یکشنبه 16 دی 1397 13:24
دمای سالن ها رطو بت و تهویه بسیار عالی بوده از روز ورود حدود 64 روز می گذرد به لطف ایزد منان فعلا همه چی مرتب هست.4019
-
انجماد
دوشنبه 10 دی 1397 13:46
انجماد مقدمه درعصر حاضر نیاز شدید انسان به مواد غذائی منجمد، اصول انجماد پیشرفت و تکامل زیادی یافته است . باساخت ابزار و وسایل فرایند انجماد سریع و موفقیت در تهیه خوراک های منجمد انقلابی در این زمینه بوجود آورد . در حال حاضر تکامل صنایع مختلف غذائی و با توجه به تقاضای زیاد برای غذاهای منجمد از طرف رستوران ها دانشگاه...
-
14 قانون ایمنی در کار با لیفتتراک
شنبه 8 دی 1397 14:29
14 قانون ایمنی در کار با لیفتتراک لیفتتراک که اغلب آن را به اسم لیفتراک میشناسند، در صنعت کاربرد زیادی دارد. حمل و جابهجایی بارها و محمولههای سنگین، در بحثهای لجستیک و پشتیبانی تولید از اهمیت زیادی برخوردار است. از طرفی حوادثی که لیفتراکها بهوجود آورده یا میآورند نیز بسیار زیاد است. تنها در کشور آمریکا سالانه...
-
4- نگهداری پرتقال در دمای 5 درجه
دوشنبه 3 دی 1397 08:08
صبح بخیر طبق اعلام ه واشناسی دمای هوا در ساری به 2 درجه رسید به همین دلیل دیشب ساعت 10 شب با حضور در سردخانه برنامه و شرایط کار برای بعد از ساعت 12 تا ساعت 5 صبح تغییر نم ود. گفتم یا تهویه و سیستم کولینگ را خاموش کرده فقط درب سالن باز با شد یا اینکه سیستم خاموش تهویه روشن درب ه ا همه چه کریدور چه درب سالن ها همه بسته...
-
3- نگهداری پرتقال در دمای 5 درجه
شنبه 1 دی 1397 14:03
با سلام دوباره مجموع پرتقال دپو شده در سالن ها سردخانه بمقدار 650 تن رسیده است لازم بذکره که میوه ها قبل از ورود به سردخانه طی تیمارخاصی آماده میشوند .کارگران با دستکش های نخی بسیار آرام و با احتیاط میوه ها را از درخت قیچی میکنند محل برش و چگونگی بسته بندی در باغ توسط سرکارگران نظارت می گردد. پس از ورود به کارگاه...
-
ادامه نگهداری پرتقال در دمای 5 درجه
چهارشنبه 28 آذر 1397 14:03
عرض ادب امروز چهارشنبه 97/09/27 مقدار حدود 600 تن پرتقال شمال مربوط به منطقه جاده فرح آباد و گهرباران شهرستان ســاری در سردخانه دشت کیا دپو شده است با توجه به گذشت مدت حدود 1/5 ماه از اولین ورودی خوشبختانه هیچ مشکلی وجود ندارد . دمای سالنها 5+ تنظیم شده که البته به درخواست صاحب کالا