-
[ بدون عنوان ]
شنبه 20 بهمن 1403 12:51
نگهداری پرتقال در سردخانه نگهداری پرتقال در سردخانه به منظور حفظ کیفیت، طعم و ماندگاری آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در زیر نکات علمی و کاربردی برای نگهداری بهینه پرتقال در سردخانه ارائه شده است : ۱ . دمای مناسب دمای ایدهآل : پرتقال باید در دمای ۲ تا ۷ درجه سانتیگراد نگهداری شود. این دما از فساد سریع جلوگیری کرده...
-
[ بدون عنوان ]
چهارشنبه 10 بهمن 1403 12:53
جوانه زدگی گندم جوانهزده به دانههای گندمی گفته میشود که قبل از برداشت یا در طول انبارداری به دلیل رطوبت و دمای نامناسب شروع به جوانهزنی میکنند. این پدیده میتواند به کیفیت گندم آسیب جدی وارد کند و ارزش غذایی و اقتصادی آن را کاهش دهد. در زیر به برخی از اثرات و مشکلات مرتبط با گندم جوانهزده اشاره میشود : ۱ . کاهش...
-
[ بدون عنوان ]
چهارشنبه 10 بهمن 1403 11:37
عنوان: مزایا و معایب نان کامل و نان سبوسدار: کدام یک برای شما بهتر است؟ مقدمه: نان یکی از اصلیترین مواد غذایی در رژیم غذایی بسیاری از افراد است. با افزایش آگاهی درباره تغذیه سالم، نان کامل و نان سبوسدار به عنوان جایگزینهای سالمتر برای نان سفید معرفی شدهاند. اما این نانها چه مزایا و معایبی دارند؟ در این مطلب به...
-
اختلاط گندم جهت افزایش کیفیت آرد تولیدی
سهشنبه 3 مهر 1403 09:42
اختلاط گندم جهت افزایش کیفیت آرد تولیدی عمده مصرف گندم به صورت نان است که کیفیت مطلوب آن از اهمیت بسزایی برخودار است. کیفیت نانوایی، علاوه بر ساختار ژنتیکی دانه گندم تحت تأثیرمجموعه ای از اثرات خاک، آب، هوا، ذخیره بذر و ترکیبات دانه است. بادر نظر گرفتن اینکه گندمها از نظر ترکیب با یکدیگر متفاوتند، بنابراین محصول حاصل...
-
ظرفیت تولید کارخانجات آرد
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1402 09:52
*مساله راه یافتن پروژه های علمی به بازار مصرف که از جمله چیزهای بسیار مهمی است که دولت باید حتماً در این زمینه کمک کند و بنا هم دارند کمک کنند من اطلاع دارم انشاءا... در این زمینه اقداماتی صورت بگیرد که محصول کارها تجاری شود.* ( مقام معظم رهبری ) پیش گفتار پژوهش زیربنای توسعه بوده و بدون شک از مهم ترین ابزارهای...
-
گریزی بر گندم، آرد و نان
پنجشنبه 15 اردیبهشت 1401 11:42
با مشخص شدن تاثیر غیر قابل انکار کیفیت نان مصرفی بر تامین انرژی و کالری مورد نیاز بدن انسان(درحدود 70-65 درصد کالری مورد نیاز بدن از طریق مصرف غلات و بخصوص نان تامین می شود)، بررسی خصوصیات کیفی ارقام گندم نان، بعنوان شاخصی از کیفیت نان تولیدی، از اهمیت خاصی برخوردار شده است. بیشک تهیه، تولید و عرضه نان سالم و...
-
انجماد گوشت و فرآورده های گوشتی
دوشنبه 19 آبان 1399 13:31
کیفیت و شرایط اولیه گوشت و فراورده های جانبی آن در تعیین زمان نگهداری آن ها اهمیت بسیار دارد تحت شرایط یکسان گوشت با کیفیت خوب نسبت به گوشتی با کیفیت بد تر کاهش مزد کمتری خواهد داشت میزان این کاهش به چگونگی کشتار خون گیری حیوان پوست کندن و خارج کردن اما و احشا و بلاخره سرد کردن اولیه و قبل از شروع دوره نگهداری آن در...
-
بسته بندی مواد غذایی منجمد
دوشنبه 19 آبان 1399 12:49
منظور اصلی از بسته بندی جلوگیری از آلودگی و آسیب های وارده ضمن حمل و نقل و جابجایی است . آلودگی از انسان حیوان ،حشرات ، جوندگان و محیط بوده و آسیب های مکانیکی نیز ضمن فرایند ذخیره سازی نقل و انتقال ،عرضه و جابجایی توسط مصرف کننده می تواند ایجاد شود .برای جلوگیری از بروز اشکالات فوق بستهبندی باید به نحو مناسبی انتخاب...
-
خروج از انجماد و تجهیزات آن
دوشنبه 19 آبان 1399 12:25
زمانی که ماده غذایی در هوا یا داخل آب از انجماد خارج می شود یخ سطحی آن ذوب شده و تشکیل لایه ای از آب را می دهد. ضریب انتقال و انتشار حرارتی آب پایین تر از یخ است این لایه آب شدت انتقال گرما را به لایه میانی منجمد در ماده غذایی کاهش می دهد با افزایش ضخامت لایه خارج شده از حالت انجماد این اثر نیز تشدید مییابد. (خاصیت...
-
تکرار انجماد و اثرات آن بر ماده غذایی
شنبه 17 آبان 1399 13:10
تغییرات فیزیکی تغییر شکل اندازه و موقعیت کریستال های یخ موجب ایجاد ضایعات کمی در بعضی از مواد غذایی می شود این تغییرات به اشکال مختلف صورت می پذیردو علت اصلی آن نوسانات دمای انبار است وقتی که هوای گرم وارد انبار می شود سطح مواد غذایی که در نزدیکی درب ها قرار گرفته اند به آهستگی گرم شده وکریستالهای یخ شروع به ذوب شدن...
-
مهمترین تغییرات مواد غذایی منجمد در حین نگهداری
دوشنبه 5 آبان 1399 12:50
1- کاهش رنگ : در سبزیجات بلانچ شده کلروفیل به طور آهسته کاهش یافته و تبدیل به رنگ قهوه ای مربوط به فئوفیتین میشود در میوه جات تغییرات ph در اثر تراکم نمک ها در محلول های تغلیظ شده باعث تغییر رنگ آنتوسیانین ها میگردد ۲ کاهش ویتامین ها : ویتامین های محلول در آب مثل ویتامین c و اسید پانتوتنیک در دماهای عملیات قبل از...
-
تغییرات در مواد غذایی
شنبه 3 آبان 1399 11:03
الف ) تغییرات در اثر انجماد : تاثیراصلی انجماد بر کیفیت ماده ی غذایی عبارت است ازآسیب وارده به سلولها از طریق رشدکریستالهای یخ می باشد.تاثیر انجماد بر پیگمانها ،طعم و ترکیبات مغذی مهم ماده غذایی ناچیز بوده و این تغییر ممکن است در حین آماده سازی و یا ضمن نگهداری بحالت انجماد رخ بدهد. در اثر انجماد سستم های امولسیونی...
-
ارتباط دما با رطوبت و تنفس
سهشنبه 4 شهریور 1399 13:27
سبزی میوه و صیفی ردیف نام محصول دامنـه دما دامنه رطوبت تنفس 1 رازیانه 0 تا 2 90 تا 95 – 2 سیب 1- تا 4 90 تا 95 کم 3 زردآلو 0 90 تا 95 کم 4 کنگر فرنگی 0 95 تا 100 زیاد 5 مارچوبه 2.5 95 تا 100 خیلی زیاد 6 آووکادو 12 85 تا 90 متوسط 7 موز 12 تا 15 90 تا 95 کم 8 لوبیا سبز 4 تا 7 95 متوسط 9 باقلا 0 90 تا 95 – 10 چغندر 0 98...
-
نگهداری سیب زمینی در سردخانه
شنبه 13 اردیبهشت 1399 03:36
پیش گفتار: این گزارش شامل چند فصل میباشد.درفصل اول کلیاتی در باره تاریخچه ،خصوصیات زراعی وواریته ها ارزش غذایی وضعیت تولید مصرف سرانه سیب زمینی آمده است. فصل دوم به انواع انبار های سیب زمینی پرداخته شده است و خصوصیات آنها بررسی شده است. در فصل سوم مراحل آماده سازی سیب زمینی برای سردخانه و انبار ذکر شده است مقدمه: با...
-
تعرفه حق الحفاظ سال 98
پنجشنبه 7 فروردین 1399 18:55
روسای محترم سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان ها سلام علیکم احتراما با عنایت به ابلاغیه شماره 70118 مورخ 1398/5/29 شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و در راستای اجرای بند 3 ابلاغیه مذکور و با توجه به درخواست انجمن سردخانه داران مبنی بر افزایش تعرفه ، موضوع بررسی و حسب تصمیمات متخذه در سی و ششمین و چهل و پنجمین جلسه...
-
بهترین مواد غذایی برای افزایش ایمنی بدن -پیشگیری از کرونا
سهشنبه 6 اسفند 1398 11:47
این روزها که صحبتها و حدس و گمانها و البته اپیدمی بیماریهایی مثل کروناویروس جدید و انواع آنفولانزای فصلی و جدید در جهان و البته در ایران داغ است مدام این توصیه به گوش میرسد که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید. در واقع در صورتی که شما یک سیستم ایمنی قوی و بدون نقص داشته باشید حتی در صورت ابتلا به علائم کروناویروس...
-
توصیه های ضروری در مورد کرونا
سهشنبه 6 اسفند 1398 10:23
1-جهت دریافت مقادیر کافی ویتامین ث ، روزانه حداقل یک عدد پرتقال یا دوعدد نارنگی یا لیموترش مصرف کنید . ۲- مصرف کدو حلوایی را در رژیم روزانه فراموش نکنید . ۳ - مواد غذایی شیرین را محدود کنید . ۴ - از روغن های جامد استفاده نکنید . ۵- روزانه حتما یک عدد تخم مرغ یا دو عدد سفیده آنرا مصرف کنید . ۶- از ادویه جاتی نظیر...
-
بهترین روش نگهداری ماست
سهشنبه 8 بهمن 1398 13:31
بدون شک بهترین روش نگهداری ماست برای مدت زیاد و حفظ طعم و کیفیت آن، قرار دادن آن در یخچال در دمای 5 تا 7 درجه سانتیگراد و در ظروف سفالی، شیشهای یا پلاستیکی استاندارد است. با اینکه ماست دیرتر از شیر فاسد میشود و تا سه هفته بعد از گذشت تاریخ انقضا نیز قابل مصرف است، اما در صورتی که با نحوه صحیح نگهداری ماست و ظرف...
-
پنیر خامه ای
سهشنبه 1 بهمن 1398 11:20
پنیر خامه ای پنیر خامه ای یک نوع پنیر با بافت نرم است که قوام زیادی داشته و از نظر بافت نیز یکدست است. این پنیر از طعم ملایمی برخوردار بوده و برای مصرف در کنار نان و کراکر و استفاده در شیرینی ها و دسرها بسیار مناسب می باشد . در این مقاله سعی شده همه چیزهایی که شما باید در مورد پنیر خامه ای بدانید؛ از جمله ارزش غذایی و...
-
پنیر لبنه
سهشنبه 1 بهمن 1398 10:25
پنیر لبنه منشا و خاستگاه پنیر لبنه کشور ترکیه می باشد . این فراورده لبنی از گذشته در این کشور به شکل سنتی تولید میشد اما امروزه این پنیر به صورت صنعتی و با فرمولی مشخص وارد بازار شده است. پایه اصلی پنیر لبنه، ماست چکیده و تغلیظ شده است و همچنین اوایل تولید صنعتی، آن را در مقالههای علمی بینالمللی با عنوان ماست چکیده...
-
شرایط و مدت نگهداری مواد غذایی در منزل
دوشنبه 30 دی 1398 13:47
ردیف نام محصول مدت زمان نگهداری دمای نگهداری محل نگهداری 1 شیر استرلیزه حداکثر 3 ماه دمای محیط (درجه) خارج و داخل یخچال 2 شیر پاستوریزه حداکثر 3 روز 1-4 داخل یخچال 3 شیر کاکائو استرلیزه حداکثر 3 ماه 1-4 داخل یخچال 4 خامه استرلیزه حداکثر 3 ماه 1-4 داخل یخچال 5 کره پاستوریزه حداکثر یکسال زیر صفر داخل فریزر 6 کشک مایع...
-
آیین کار نگهداری مرکبات
شنبه 7 دی 1398 12:53
ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN Institute of Standards and Industrial Research of Iran ISIRI NUMBER 4975 Citrus fruits-Guide to storage آشنایی با موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده دار وظیفه تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی(رسمی)...
-
تعرفه نگهداری کالا سال ۱۳۹۸ (صنعت معدن تجارت - سازمان حمایت )
شنبه 7 دی 1398 10:31
تعرفه نگهداری کالا در سردخانه های کشور برای سال ۱۳۹۸ ردیفــــــــــــ نام خدمتــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ گروه خدماتیـــــــــــــــــــ آخرین قیمت مصوب ( تن/روز )ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱ پنیر و کره سردخانه ۸,۶۴۹ ریال ۲ گوشت لاشه، ماهی فله و مرغ...
-
اووکادو
شنبه 7 دی 1398 09:18
اووکادو شرایط محیط رشد: خاک این گیاه باید همواره مقداری مرطوب باشد ولی خیس نباشد. یعنی زمانی که سطح خاک نسبتاً خشک شده بود می توان نسبت به آبیاری آن اقدام کرد. آبیاری بیش از حد سبب زرد شدن برگ ها و در نهایت سبب مرگ گیاه خواهد شد. کمبود نور سبب می شود که گیاه به سمت منبع نور خم شده و برگ های زیرین آن ریزش کند. علاوه بر...
-
نگهداری و انبار کردن میوه انار
شنبه 13 مهر 1398 12:25
نگهـداری و انبـار کردن میـوه انار انار یکی از با ارزش ترین محصولات باغی دنیا است که موطن آن ایران بوده و در سطح بسیار وسیع کاشته شده است. علی رغم سطح وسیع باغات انار در کشور و بومی و سازگار بودن این محصول با شرایط مختلف آب و هوایی ایران متاسفانه تحقیقات چندانی بر روی آن انجام نشده است، به همین دلیل یافته های تحقیقاتی...
-
بهترین شرایط برای نگهداری سیب
دوشنبه 1 مهر 1398 09:24
سیب هم مانند اکثر محصولات باغی می بایستی بلافاصله پس از برداشت به سردخانه حمل گردد. دمای نگهداری هر واریته سیب باید دقیقاً متناسب با آن تنظیم گردد ، رنج حرارتی تمامی واریته ها حدود صفر تا پنج درجه سانتیگراد (5 oc - . ) تعیین می شود . رطوبت نسبی سیب با توجه به شرایط بسته بندی حدود 90% تنظیم می گردد ، با توجه به رطوبت...
-
سیب
یکشنبه 31 شهریور 1398 14:03
سیب درختی نگهداری سیب در اکثر نقاط ایران معمول و متداول می باشد و در اکثرمناطق سردخانه ای با بیشترین حجم نگهداری سیب قابل دسترسی می باشد . در صورتی که هنگام برداشت و در تمام مدت نگهداری دقت و مراقبت های لازم انجام گیرد در تمام فصول سال می توان میوه سالم و تازه مصرف نمود. طول عمرانباری و مدت نگهداری سیب برای واریته های...
-
آیین کار نگهداری سیب درختی
پنجشنبه 21 شهریور 1398 10:40
946 آئین کار نگهداری سیب در سردخانه تجدید نظر اول چاپ چهارم موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تنها سازمانی است در ایران که بر طبق قانون میتواند استاندارد رسمی فرآوردهها را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با کسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید. وظایف و هدفهای موسسه...
-
درخت سیب قرمز و سفید تک پایه
چهارشنبه 20 شهریور 1398 08:38
-
فواید کیــوی - بخش دوم
چهارشنبه 6 شهریور 1398 11:25
از آنجاییکه کیوی دارای کالری کمی ( 46 کالری ) می باشد و دارای ویتامین های زیادی از جمله ویتامین C و ویتامین E برای کاهش وزن و چربی سوزی مفید می باشد همچنین کیوی حاوی پتاسیم و ویتامین A کلسیم ، آهن و اسید فولیک می باشد. از کیــوی خام برای مصـرف در دسرهای با فراورده های لبنی استفاده نمی شود . چون وجود آنزیم پاپایین موجب...