-
نگهداری پرتقال در دمای 5درجه سانتیگراد
سهشنبه 27 آذر 1397 08:17
با سلام حدود پنجم مهر بود گه یکی از آشنایان طی تماس و قرار ملاقات از من خواست تا در نگهداری نارنگی و پرتقال در سردخانه بهش کمک کنم با توجه به تجربه بیست ساله قبول کردم ابتدا بحث اجاره سردخانه وهزین ه ها شد بعد از آن مقرر شد انتخاب سردخانه با من باشه باورود اولین محموله پرتقال به سردخانه در تاریخ 97/8/12 کارو وظیفه ام...
-
نگهداری پرتقال در سردخانه
دوشنبه 26 آذر 1397 10:38
فهرست مطالب آیین کار نگهداری مرکبات مقدمه هدف دامنه کاربرد واژه ها و اصطلاحات شرایط برداشت و نگهداری در انبار شرایط نگهداری پیوست : آسیبهای در حین نگهداری یخ زدگی از دست دادن بو و مزه دگرگونیهای فیزیولوژیکی بیماریهای قارچی مقدمه مرکبات به 5 گروه تقسیم شده اند که عملکرد هر گروه با دیگری هنگام ترابری نابرابر است و...
-
طبقه بندی و ساختمان سردخانه
دوشنبه 8 خرداد 1396 10:53
طبقه بندی انواع سردخانه ها سردخانه ها بر دو نوع میباشد : ۱ – سردخانه متحرک ۲ – سردخانه ثابت ـ سردخانه ثابت مجموعهایست از ساختمان و تاسیسات مناسب که بتواند مصنوعأ شرایط خاص نگهداری کالای مورد نظر ( مواد خوراکی و فاسد شدنی ) را از نظر رطوبت نسبی و درجه حرارت و در صورت لزوم شرایط اختصاصی مربوطه را تامین نماید که...
-
3-فسـاد مـواد غذایـی (شناسایی علل و پیشگیری )
یکشنبه 10 بهمن 1395 09:42
«« فسـاد مـواد غذایـی (شناسایی علل و پیشگیری ) »» شناسایی کیفیت و اندازه گیری آن را می توان از طریق نظارت ، ارزشیابی ، حسی ، تعیین خواص فیزیکی ، آزمون شیمیایی و نهایتاً آزمایشهای میکرو بیولوژیکی پی برد. عوامل مختلفی از قبیل گرما، سرما ، نور و سایر پرتوها ، اکسیژن ، رطوبت ، خشکی ، آنزیمها ، میکرو ارگانیسمها ، آلودگیهای...
-
فساد و آلودگی مواد غذایی
چهارشنبه 15 دی 1395 11:37
بهداشت مواد غذایی: برای برخورداری از تغذیه مناسب و درست باید به دو موضوع زیر توجه داشت : -1 دریافت عوامل مختلف غذای متناسب با نیازهای بدن -2 دریافت غذای مورد نیاز به صورت کاملاً سالم و فاقد آلودگی های زیان بخش و در شرایطی که مواد مغذی آن در مراحل مختل ف تهیه ، طبخ و نگهداری تا حد امکان حفظ گردد . آنچه که اینک مورد بحث...
-
اصول بهداشت ایمنی مواد غذایی
چهارشنبه 15 دی 1395 10:10
خطرات میکروبیولژی در مواد غذایی بیماری هایی با منشاء غذایی (غذازاد) ناشی از میکروارگانیسم ها یک مشکل بهداشت عمومی بزرگ و در حال رشد می باشد، اکثر کشورهایی که سیستم ثبت و گزارش بیماری های غذازاد را دارند افزایش مشخص و بارزی در میزان وقوع این بیماری ها بوسیله میکروارگانیسم ها در مواد غذایی را مستند سازی و گزارش کرده اند...
-
تاثیر صمغ ها بر خواص رئولوژیکی و فیزیکوشیمیایی خمیر و نان
چهارشنبه 1 دی 1395 09:46
نان در همه کشورها به عنوان یک کالای اساسی و مهم می باشد. نان بلافاصله پس از فرایند پخت دچار تغییراتی می شود که اصطلاحا بیاتی گویند که البته این مطلب کاملا درست نمی باشد زیرا نان بعد از پخت باید مدتی بماند تا قابل مصرف شود که به این دوره زمان ماکول شدن گویند و در طول این دوره بدلیل برخی از تغییرات فیزیکوشیمیایی در نان...
-
اصول بهداشت ایمنی مواد غذایی
شنبه 12 دی 1394 12:55
اصول بهداشت ایمنی مواد غذایی خطرات میکروبیولژی در مواد غذایی بیماری هایی با منشاء غذایی (غذازاد) ناشی از میکروارگانیسم ها یک مشکل بهداشت عمومی بزرگ و در حال رشد می باشد، اکثر کشورهایی که سیستم ثبت و گزارش بیماری های غذازاد را دارند افزایش مشخص و بارزی در میزان وقوع این بیماری ها بوسیله میکروارگانیسم ها در مواد غذایی...
-
خواص سیب
چهارشنبه 2 دی 1394 10:55
آشنایی با خواص میوه سیب فواید سیب پکتین موجود در سیب و ذخیره اسیدی آن باعث می شود نیاز بدن به انسولین کاهش یابد و از این طریق دیابت کنترل شود به ما گفته شده اگر روزی یک سیب بخورید به دکتر احتیاجی پیدا نمی کنید. اما دقیقا مزایای سودمند سیب چیست؟ در زیر ۱۰ دلیل که باعث می شود به آن ضرب المثل قدیمی توجه کنیم وجود دارد:...
-
خواص انبه
چهارشنبه 2 دی 1394 10:48
خواص میوه ای به خوشمزگی انبه انبه میوه ی درختی 10 متری است،با قدمتی 4000 ساله،این میوه بیضی شکل بوده و هسته ای بزرگ دارد،طعم آن مطبوع و شیرین است. انبه از نظر طب سنتی گرم و خشک است.در زیر با برخی از خواص این میوه خوشمزه آشنا می شویم: 1-انبه خون را تمیز می کند. 2-موجب خوشبوئی دهان می شود. 3-ادرار آور است. 4-یکی از...
-
انار
چهارشنبه 2 دی 1394 08:58
خواص انار انار با نام علمی( punica granatum ) یک درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار...
-
خواص زیتون
چهارشنبه 2 دی 1394 08:36
خواص میوه زیتون : اندام مورد استفاده : میوه ، برگ ، پوست درخت مشخصات گیاه : درختی است که همیشه سبز و بدون خزان ، دارای گونه های مختلف . الف ) olea europaeal : که همان زیتون معمولی است . درختی است بلند با برگهای متقابل چرمی کشیده ، کناره برگ پیچیده ، روی برگ سبز تیره با خالهای سفید و پشت برگ نقره ای مایل به زرد ، گل...
-
اصول نگهداری مواد غذایی در منزل-1
سهشنبه 1 دی 1394 12:16
اصول نگهداری مواد غذایی در منزل : عمر ماندگا ری به مدت زمانی پس از تولید فراورده می گویندکه در صورت نگهداری در شرایط تعریف شده ،ویژگی های مطلوب حسی ،شیمیایی ،فیزیکی ویا ویژگی های میکروبی حفظ شده و درنهایت فراورده سالم و مناسب باقی میماند . قرار دادن موادغذایی در یخچال برای مدت طولانی کار بسیار راحتی است اما به خاطر...
-
4- انبارهای نگهداری مواد غذائی
دوشنبه 23 آذر 1394 08:25
انبارهـای نگهـداری مـواد غذایـی انواع انبارها از نظر کاربری : افزایش دوره نگهداری مواد غذایی هنوز هم یکی از اهداف مهم در سراسر دنیا می باشد این موضوع بخصوص در مورد میوه های تازه مورد توجه است تجربیات ، مشاهدات و اطلاعات آماری نشان داده اند که بخش زیادی از میوه جات هنگام نگهداری از بین رفته و می بایستی ظرف زماننسبتاً...
-
فساد مواد غذائی
دوشنبه 23 آذر 1394 08:24
فساد مواد غذائی شناسایی کیفیت و اندازه گیری آن را می توان از طریق نظارت ، ارزشیابی ، حسی ، تعیین خواص فیزیکی ، آزمون شیمیایی و نهایتاً آزمایشهای میکروبیولوژی پی برد. عوامل مختلفی از قبیل گرما ، سرما ،نور و سایر پرتو ها ، اکسیژن ، رطوبت ، خشکی ، آنزیم ها ، میکروارگانیسم ها ، آلودگی های صنعتی ، ph ، حشرات ، انگل ها ،...
-
گفتار نخست 1
یکشنبه 8 آذر 1394 14:23
افزایش جمعیت از یک سو ،خشکسالی و قحطی وگرسنگی از سوی دیگر که پیامد کمبود مواد غذائی را بهمراه خواهد داشت بشر را بر آن واداشت تا یکی از اساسی ترین مشکل روزمره خود را تامین غذای سالم متنوع و کافی درهمه نقاط دنیا و همه فصول بداند ،بنابراین فکر یافتن روش یا روش هایی جهت نگهداری و استفاده بموقع وبهینه از آن همواره مد نظر...
-
تاریخچه نگهداری مواد غذائی 2
یکشنبه 8 آذر 1394 08:31
اززمانهای بسیار قدیم بشریت جهت حفظ و نگهداری موادغذائی و به منظور جلوگیری از به هدر رفتن موادغذائی و محصولات باغی و همچنین استفاده از این مواد در زمان قحطی و مکان هایی که امکان دسترسی وجود ندارد به نتایج وموفقیت های بزرگی نایل شد . تجربیات انسان در این خصوص ازتهیه خشکبار و خشک کردن ، دود دادن ، تمک سود کردن گوشت و...